Superknepet: Så får du bort dålig lukt från kylskåpet

Superknepet: Så får du bort dålig lukt från kylskåpet

Luktar det skunk i kylskåpet? Testa det här oväntade knepet för att bli kvitt med oönskade odörer.

Så vad ska man göra? Som tur är finns det en effektiv, om än lite oväntad, lösning på problemet: bikarbonat.

Om ditt kylskåp börjar lukta, testa att blanda en matsked bikarbonat med en liter varmt vatten. Torka sedan av väggar, hyllor och dörrar med bikarbonatblandningen.

Ställ in bikarbonat i kylen

För att undvika odörer i framtiden, ställ in en öppen burk eller behållare med bikarbonat inne i kylskåpet. Det brukar ta upp till tre månader innan du behöver byta ut behållaren, så skriv gärna dagens datum på burkan när du ställer in den.

Så får du bort dålig lukt från kylskåpet

Så får du bort dålig lukt från kylskåpet

För att ytterligare förebygga dålig lukt är det viktigt att regelbundet städa ur den. Rengör alla ytor inne i kylen med en fuktig trasa och använd sedan en torr och mjuk trasa för att torka av.

Mineralvatten och citron

Utsidan av kylskåpet rengör du lättast med en blandning av diskmedel och vatten. Eventuella fingeravtryck får du enkelt bort genom att ta lite mineralvatten på en bit hushållspapper och torka med.

Stada kylen

Vill du få kylskåpet riktigt rent kan du testa att torka ytorna med vinäger, som tar bort alla potentiella mögelsporer från kylen. Ett tips för att få skinande rena hyllor är att torka av dem med fönsterputs!

Bonustips: Halvera en citron och ställ in i kylen med snittytan uppåt. Citrusfrukten gör att det doftar gott och nystädat längre!